Copyright 2023 - Minicamping Driehuis

Ethiopisch weekend

 

  • Ethiopische koffie!

  • kampvuur op zaterdagavond!

  • 3

     

  • 4

    buffet met Ethiopische gerechten

Ieder jaar organiseren we op de tweede zaterdag van september een weekend(dag) voor gezinnen met kinderen uit Ethiopiё.  Het is dan tevens Ethiopisch Nieuwjaar! Wij hebben zelf vier kinderen waarvan drie uit Ethiopiё. Tijdens de “Ethiopisch weekend-dag” kunnen adoptieouders en (adoptie)kinderen elkaar in een ongedwongen sfeer ontmoeten. Veel gezinnen zien we al jaren terugkomen tijdens dit weekend, maar ook ‘nieuwe’ gezinnen zijn welkom! Voor de kinderen is er herkenning. Veel (inmiddels) jongeren houden gedurende het jaar onderling contact. Ouders ontmoeten elkaar, er wordt gesproken over rootsreizen, opvoeden, verzorgen van kroesharen, noem maar op. Het programma van de dag wordt met de deelnemers samengesteld. Tijdens deze dag genieten we van Ethiopische koffie en van het grote kampvuur (nieuwjaarsvuur!) Alle deelnemers maken voor de gezamenlijke maaltijd een Ethiopisch gerecht. Dit levert altijd een heerlijk buffet op!

In 2023 zal het voor de 24e keer zijn dat het Ethiopisch weekend georganiseerd wordt. Zoals gezegd is er op zaterdag een programma, de mogelijkheid om te blijven kamperen blijft natuurlijk bestaan! Ook ouders van oudere kinderen waarvan de kinderen zelf niet (meer) meegaan zijn en blijven nadrukkelijk van harte welkom!

Als u belangstelling heeft voor deze Ethiopisch weekend-dag, welke volgend jaar gehouden zal worden op zaterdag 9 september 2023,  of hier meer informatie over wilt hebben neem dan contact met ons op. 

f t g m